SANDRA HEDLUND FÖRLÄNGER MED LULEÅ BASKET

2023-08-26

Sandra Hedlund är klar för kommande säsong. Hedlund är en spelare som gått hela trappan från stadsdelsförening till Luleå Basket Ungdom, via Luleå Stars och vidare till Luleå Basket.

Hedlund, som har gått NIU (Nationell Idrottsutbildning), kommer ursprungligen från Boden Basket. Ifjol blev det ett snitt på 8 minuter/match och 3,2 poäng i SBL Dam. Men hon spelade betydligt fler minuter i Basketettan med Luleå Stars där hon var en ledande spelare och bidrog stark med ett snitt på 9,6 poäng, 4,5 returer, 3,4 assist och 3,1 steals.

– Det känns väldigt inspirerande och roligt att stanna kvar i Luleå ytterligare en säsong. Jag älskar att spela och umgås med detta lag. Det är självklart en förmån som spelare att få springa in i Luleå Energi Arena med det fantastiska publikstöd vi har, säger Sandra Hedlund.

– Med Sandra får vi ytterligare en till lokal talang i truppen som får chans att växa. Nu går hon in fullt ut i Luleå Basket och det ska bli intressant att följa hennes utveckling, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Sandra har varit med på ett eller annat sätt under lång tid. Hon kommer nu få ett utrymme som hon har förtjänat vilket jag ser fram emot att se. Skarpt skytte men också en spelare som vet vad vi vill göra och kommer kunna ta nya kliv under säsongen, säger Head Coach Robin Sandberg.