SANDRA HEDLUND FÖRLÄNGER MED LULEÅ BASKET

2021-07-24

Sandra Hedlund är klar för kommande säsong. Hedlund är en spelare som gått hela trappan från stadsdelsförening till Luleå Basket Ungdom, via Luleå Stars och nu också till Luleå Basket.

Hedlund, som har gått NIU (Nationell Idrottsutbildning), kommer ursprungligen från Boden Basket. Ifjol blev det inga minuter i SBL Dam på grund av skada. Men hon spelade betydligt fler minuter i Basketettan med Luleå Stars, innan den stängdes ner med anledning av pandemin, där hon var en ledande spelare med ett snitt på 9,9 poäng, 4,9 returer, 2,6 assist och 3,6 steals.

– Det känns kul och inspirerande att skriva på nytt kontrakt med Luleå Basket. Speciellt då förra säsongen för mig blev förstörd av min nackskada med långt träningsförbud och rehab som följd. Men nu kör jag för fullt och satsar allt för att ge mig själv möjligheten att få slåss om speltid och få utvecklas vidare i Sveriges bästa basketlag, säger Sandra Hedlund.

Talangplatsen innebär att hon kommer att ha en dubbellicens med Luleå Basket och Luleå Stars även i år.

– Sandra har väldigt mycket potential. Defensiv spelare som ger oss aggressivitet och tryck. Hon kommer vara med oss och Luleå Stars kommande säsong, säger Head Coach Robin Sandberg.