SBL Dam avslutas i förtid

2020-03-12

Svenska Basketbollförbundets styrelse har tagit beslutet att från och med den 13 mars avsluta all tävlingsverksamhet för säsongen 2019-2020, inklusive spel i SBL dam och herr. Beslutet har tagits i samråd med de båda ligaföreningarna. Det gäller fram till den 30 april eller tills annat ett annat beslut fattas.

Efter de senaste dagarnas tilltagande spridning av Coronaviruset både i Sverige och världen har Svenska Basketbollförbundet, SBBF, kommit fram till att all tävlingsverksamhet läggs ned fram till den 30 april eller tills ett annat beslut fattas.

– Vid svåra beslut måste man gå tillbaka till sina värderingar. Vi har gemensamt i Svensk Basket beslutat att en av våra grundvärderingar är att vi är mer än basketspelare, vi är samhällsmedborgare och medmänniskor. Det gjorde detta beslut lättare att ta. Vi förstår att detta påverkar individer och föreningar men i detta läge måste laget Sverige komma först, säger Mats Carlson, ordförande SBBF.

– Jag är stolt över att vi tillsammans tog detta beslut. Nu är det viktigt att vi är tydliga och raka och att vi alla hjälps åt att hantera konsekvenserna av det på bästa sätt, vi alla tillsammans i Svensk Basket, säger Johan Stark, generalsekreterare SBBF.

Vi på Luleå Basket ställer oss helt och hållet bakom SBBFs beslut. Vi värnar om vår publiks, spelares och funktionärers hälsa och den kommer alltid att komma i första hand. Även om det är sorgligt att säsongen får ett för tidigt och abrupt slut så vill vi rikta ett stort tack till alla som följt med oss på vägen hit.