Seger i årets sista match

2022-12-17

Det blir en promenadseger i Lund som får avsluta året för Luleå Basket. En stabil insats från start till mål och ett fint sätt att sätta punk för 2022.

Det blev aldrig riktigt spännande idag. Redan från start tog vi tag i taktpinnen och när Eos tar sin första time out efter fyra minuter står det 5-15, fördel oss, varav 9 av dessa pinnar tillskrivs Bria Goss. Och så skulle det fortsätta. Eos fortsätter jaga hela matchen, men trots att fjärde perioden slutar 21-21 så är det för sent. Vårt tidiga ryck gjorde uppförsbacken för brant för Lundalaget idag.

Trots att vi kommer till start med nio spelare så är inte det någon vidare bromskloss för oss. Tvärt om, vi kan varva friskt och samtliga spelare får gott om tid på planen. Bria Goss blir poängbäst med 23 poäng och Josefin Vesterberg är en gigant under korgarna med en double-double i protokollet, 11 returer och 12 poäng. Fanny Wadling bjussar på fyra blockar och Ellen Nyström blir utsedd till matchens lirare tack vare en otrolig defensiv insats och ett imponerande 29 i +/-.

För oss är det här ett väl godkänt sätt att sätta punkt för 2022. Nu dröjer det till och med 7 januari innan vi kliver ut på planen igen när vi möter Alvik Basket på bortaplan. Härnäst väntar därmed ett välförtjänt jullov för alla spelare och redan imorgon vinkar vi av de flesta som reser hem till sina familjer över julen.

Luleå Basket önskar alla samarbetspartners, funktionärer och fans en riktigt God Jul och vi vill passa på att tacka er alla för en fantastisk första halva av säsongen 2022/2023. Vi ser fram emot att höja oss ytterligare en nivå inför Svenska Cupen och slutspelet till våren. Ta hand om er!

Matchreferat