Seger och ett kärt återseende

2021-12-03

En härlig match, med grym inramning tack vare våra sponsorer och ett kärt återseende fick fira in helgen ikväll i Luleå Energi Arena.

Ikväll hade vi förmånen att bjuda in alla till en helt gratis basketmatch i Luleå Energi Arena tack våra samarbetspartners. Så förutom en fantastisk fin inramning med över 1500 personer så fick Luleå-publiken äntligen träffa och tacka vår tidigare lagkapten Chioma Nnamaka. Chioma lade basketskorna på hyllan efter guldsäsongen ifjol och återvände sedan till sin moderklubb och Uppsala som assisterande coach. Idag fick vi och publiken äntligen tacka Chioma för hennes år i Luleå-linnet. Det är svårt att beskriva hur mycket hon betytt och fortfarande betyder i klubben. Hon är enormt saknad.

Matchen gick i ett och vi kopplade grepp väldigt tidigt. Ett intensivt försvar satte press på Uppsala och vi kunde skapa oss en stor ledning efter första perioden. Samtliga 11 ombytta spelare spelade över 10 minuter var och nästan alla noterades i protokollet.

“En kul match där många bidrog och vi hade väldigt roligt på planen. Samtliga spelare gjorde över tio minuter på planen och vi gjorde det riktigt bra båda offensivt och defensivt. Imponerade trepoängsprocent genereras av att vi rör bollen väldigt bra och är aggressiva och redo att skjuta. Uppsala saknade dessutom två av sina främsta kreatörer som gör att glappet i resultaten blir något större än förväntat. Återigen är det våra forcerade turn overs det som gör att vi kan dra ifrån tidigt. Ikväll handlade det om 27 turn overs vilket genererade 30 poäng till oss.”

Vi tackar våra fantastiska samarbetspartners för att bjudit alla våra basketfans på biljetten!

Luleå – Uppsala 102-36
Poäng Luleå Basket:
Brooke McCarty-Williams 17, Ellen Nyström 14, Bria Goss 14, Allis Nyström 12, Josefin Vesterberg 10, Eira Borgh 9, Fanny Wadling 8, Jenny Södersten 8, Moa Erlandson 8, Felicia Ponturo 2.