Segertåget tuffar på en match till

2022-01-22

Efter en tuff första halvlek skakar vi av oss ringrosten och kopplar greppet om finalreprisen mot Alvik Basket och ror hem femtonde raka segern. Men den kom inte gratis.

Klockan är 17.15. Ett lag har klivit in på planen och arenan ovanligt tyst. Ett plan är försenat, och på det sitter både domare och motståndarlag. Till slut dyker de upp men vid det laget är matchen rejält försenad och den vanligtvis rutinmässiga uppladdningen rubbad. Nu gäller det att ladda om och ladda upp.

Inledningsvis är Alvik lite på hälarna och trots vår ringrost skapar vi oss ett litet övertag. Men Alvik kommer ikapp och matchbilden blir riktigt jämn.

“Mycket ringrostighet och ganska passivt försvarsarbete från vår sida i början på matchen. Alvik hänger med bra och gör det svårt för oss. Det märktes att vi inte spelat match på ett bra tag. Skottprocenten var låg, dåligt flow och lite såpa på händerna”, säger coach Sandberg.

Efter halvlek trissas stämningen upp och vi dras med foulproblem på flera viktiga spelare. Mycket ansvar placeras på yngre spelares axlar som får komma in från bänken för att avlasta sina lagkamrater – och de gör det med bravur. I slutet av tredje börjar vi rycka ifrån och sammanlagt i andra halvlek gör vi hela 61 poäng. I slutet är det ingen fråga om saken, vi har vunnit vår femtonde raka seger i SBL Dam.

“Jag är väldigt nöjd med matchen och hur vi presterade. Vi förväntade oss en tuffare första halva och lyckades studsa tillbaka tar med oss andra halvlek där vi känner igen vårt spel. Vi spelar aggressivt, snabbt och med bollflöde”, säger Sandberg.

Redan imorgon är det dags för en ny match och denna gång mot Mark Basket som också spelat match idag. De har en förlust mot A3 med sig i ryggan när de reser upp mot Luleå.

“En tuff back to back mot två topplag! Mark har gjort en väldigt imponerande säsong hittills och spelar annorlunda. Vilket betyder att det krävs en del anpassningar inför morgondagen. Men vi är redo”, avslutar Sandberg.

LBBK vs. Mark Basket
23 januari 18.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett HÄR. Se den live HÄR.

Läs mer om de nya restriktionerna och vad som gäller när du kommer och tittar på våra hemmamatcher HÄR.