Semifinal mot Alvik väntar i Svenska Cupen

2019-11-26

En repris på vårens SM-final och ett toppmöte utgör semifinalerna i Svenska Cupen för damer. A3 Basket, Luleå Basket, Högsbo Basket och Alvik Basket kommer att leverera basket på yppersta nivå och det är helt omöjligt att sia om vem som vinner den 25-26 januari i Luleå.

Då A3 Basket vann grundserien i SBL dam förra säsongen, så var de också bäst rankade laget i Svenska Cupen. Efter kvartsfinalsegern över Basketettan-laget RIG Luleå, i en förvånansvärt jämn match, hade man nu möjligheten att välja motstånd inför kommande semifinal.

Umeå-laget har valt att ta sig an Högsbo Basket, viket ger oss en repris på vårens spännande SM-final. Högsbo har dessutom varit höstens lag i SBL, där man toppar tabellen och var obesegrade ända fram till den gångna helgen, då man förlorade mot – ni gissar rätt – A3 Basket. Så mycket tändvätska till revansch finns för Göteborgslaget inför Final Four.

Den andra semifinalen i Final Four blir därmed Luleå Basket mot Alvik Basket, ett riktigt toppmöte även det. Luleå är som arrangörer är direktkvalificerade till Final Four och har på papperet en fantastisk trupp. De har även på planen visat stora kvaliteter i SBL samt Euro Cup och får kanske som hemmalag ändå bära favoritskapet i Svenska Cupen Final Four.

Alviks trupp är lika namnkunnig den, där deras “front court” med Janel McCarville, Elin Ljunggren, Paula Juhlin och Shanity James kan få vilket lag som helst att drömma mardrömmar. Alvik gick vidare till Final Four genom att besegra Norrköping Dolphins i kvartsfinalen med 76-68.

Här är semifinalerna i Svenska Cupen Final Four:
A3 Basket Umeå – Högsbo Basket
Luleå Basket – Alvik Basket

Svenska Cupen Final Four för damer spelas 25-26 januari i Luleå Energi Arena.
Förutom cupvinsten får vinnarna även en plats i den europeiska turneringen FIBA EuroCup kommande säsong.

Mer information om evenemanget och biljettpaket till Svenska Cupen kommer inom kort.

Text och bild: Svenska Basketboll förbundet

Svenska Cupen