Serieledningen är en vinst bort.

2019-11-30

Imorgon väntar en speciell match på flera sätt. Svenska Basketligan har i år varit jämnare än vad den varit på ett bra tag. Flera lag är med och slåss om förstaplatsen i tabellen och varje match kan innebära två poäng som kommer bli viktiga inför vårens stundande slutspel.

Imorgon välkomnar vi Högsbo till Luleå Energi Arena. Det senaste minnet vi har av Högsbo Basket är såklart inget angenämt. Den 30 mars slog Högsbo ut oss i en tredje och avgörande kvartsfinal på vår egen hemmaplan och vi fick för första gången på fem år inte bjuda Sveriges bästa basketpublik på en rafflande finalserie. Det sved. Det ska erkännas. Men imorgon har vi chans till revansch.

“Det kommer att bli en intressant match imorgon på många sätt”, säger Robin Sandberg och fortsätter: “Högsbo är ju min gamla klubb så minnena från kvartsfinalen förra året finns kvar och det ska roligt att få coacha mot min gamla sportchef och några av mina gamla spelare. Men mest ser jag nog fram emot att få ta revansch med Luleå Basket.”

Högsbo coachades under förra årets framgångssaga av vår nuvarande head coach Robin Sandberg, som till denna säsong valde att lämna Högsbo och återvända hem till Luleå. I år coachas Göteborgslaget istället av Jonas Fredriksson, som för många Lulebor är ett bekant ansikte då han har ett förflutet i Plannja Basket. Ifjol axlade han rollen som sportchef och i år kan han även titulera sig head coach för det i dags datum ledande laget i Svenska Basketligan.

“Högsbo har ett starkt lag i år som liknar fjolårets trupp lite grann. Deras mest framträdande spelare är deras kanadensare och två amerikanska guarder. De har också kvar litauiska Ieva Ivaskeviciute samt systrarna Fredrikson. Desstom har de SBL-debutanden Elin Johansson i laguppställningen, som också råkar vara Hanna Johanssons lillasyster”, säger Sandberg.

Morgondagens toppmöte kan, om vi vinner, innebära att vi går upp i serieledning framför en rekordstor publik i år. I skrivande stund finns enbart 90 biljetter kvar och vi hoppas på lapp på luckan inför imorgon. Gratismatch, toppmöte, fullsatt, revanschchans. Det enda som fattas är en vinst.

Luleå Basket vs Högsbo Basket
Uppkast 16.00
Luleå Energi Arena
Matchvärd: Välstädat
Matchboll: BDX

STORT TACK TILL VÅRA SAMARBETSPARTNERS
Coop Norrbotten
LLT
HSB
Restaurang Waldorf
HRG:s Ingenjörsbyrå AB
Janke Wikholm
Kaffepunkten
NBF Fastigheter AB
PD-art
Eitech
IF-Metall
VVS Nordprojektering AB
Lindströms Transport
Norrbottens Kyl & Maskin
Läkarjouren
Luleå Hamn
Tirsén & Aili
Yours
Älvsbyhus
Norrbottens media
4-sign
Luleå Grafiska AB
MAF Arkitektkontor AB
LKAB
Kreativgruppen
Advokatbyrån Kaiding
Dokumentpartner
SMT Norrbotten
BDX
Norrbottens Måleri
Kalles Bud & Transport AB
Dial-IT
Norrlandsfonden
ICA Kvantum
Handelsbanken
Svets & Skärteknik
Lunet
Tromb

Foto: Ola Norén, Frilandsfotograferna

Svenska Basketligan
Matcher