Sjätte raka!

2021-10-31

En fartfylld söndag där vi tidigt kopplar grepp om matchen och kan ro i hamn det hela med 36 poängs vinst. Slutresultatet blir 99-63.

Vi inleder matchen en aning svajigt där vi har svårt att hitta rytmen i anfall och intensiteten i försvar. I slutet av första perioden har vi hittat flowet, bollen svingas effektivt och vi kan ta kontroll över tempot. Vi spelar som allra bäst när alla är involverade och det visar sig både i stunden och i statistiken.

“Vi gör en bra prestation men inte en av våra bästa matcher. Vi är inte konsekventa i fyrtio minuter och energin pendlar lite för mycket. Men förutom det så tycker jag att vi delar på bollen bra och vilket blir tydligt när tio spelare noteras för assist i statistiken. Överlag är jag nöjd, vi lär oss lite och tar framförallt med oss att många bidrog och var aktiva, både offensivt och defensivt”, säger Robin Sandberg.

Något som var konsekvent under matchen var vår returtagning. Vi kontrollerar returtagningen under fyrtio minuter vilket ger oss enkla poäng under egen korg och chans till snabba uppspel. Efter första perioden var vår ledning aldrig riktigt hotad och vi tar hem vår sjätte raka vinst framför drygt 1300 personer i Luleå Energi Arena.

Luleå Basket – IK Eos Lund 99-63 (30-16, 20-18, 32-14, 17-15)

Luleå: Bria Goss 23, Brooke Mccarty-Williams 22, Allis Nyström 14, Josefin Vesterberg 12, Ellen Nyström 10, Fanny Wadling 10, Sandra Hedlund 3, Eira Borgh 3, Sofia Hägg 2.

Eos: Doniyah Cliney 29, Laura Ziegler 13, Silja Viita 6, Jayde Christopher 4, Sofie Ljungcrantz 4, Emelie Ånäs 4, Karoline Teigland 3.

Publik: 1 321