Skolbesök i Gällivare.

2023-02-28

Wow vilken dag vi haft på Hedskolan där vi fått träffa tre klasser och både hålla i basketlektioner men även talat med dom om vikten av att peppa varandra lika mycket på idrottslektionen som i klassrummet och hur många likheter det finns mellan ett lag och en klass.

Som Ellen sa så är det ju viktigt att om man är bra i matte kunna hjälpa sina kompisar på samma sätt som det är viktigt att om man är duktig på idrotter kunna hjälpa varandra att utvecklas.

Vi talade även om vikten av att all får vara den dom är och att alla olikheter behövs lika mycket i ett lag som i en klass för att alla ska kunna utvecklas och må bra tillsammans.

Idrottslärare Malin berättade om rörelsesatsningen man gör tillsammans med RF-sisu som också var på plats tillsammans med oss och på planen fanns det många blivande basketspelare som Filip från Dundret basket fick bjuda in till den öppna träningen vi hade på kvällen.
Tack till alla i årskurs 4:a på Hedskolan, RF-sisu och Dundret basket för att vi kan samverka och vara tillsammans på skolbesök.


Tack även till våra samarbetspartners i Ungas framtidstro i Norrbotten som vet hur viktigt det är att vi är ute i hela länet.

Basket förenar
Ungas framtidstro i Norrbotten