“Skönt att vara tillbaka!”

2022-01-23

Det var inget snack om saken idag. Efter fyra och en halv minut hade vi tagit ledningen med 14-0 och inte kort därefter pratar Chanette Hicks till sig två tekniska och får lämna hallen. 

Om matchen mot Alvik kantades av visst oflyt och ringrost så såg det betydligt bättre ut idag. Intensiteten var där och det märktes på matchbilden.

“En bra insats idag, framförallt med tanke på att vi spelade igår och att vi kommer från ett break. Matchen blir ganska konstig efter två tekniska på Hicks och det är en situation som är knepig att hantera, för båda lagen. Jag tycker vi löser det bra, har fokus på oss och behåller koncentrationen hyfsat 40 minuter igenom. Jag tror vi alla tycker att det är skönt att vara tillbaka!” säger Robin Sandberg efter matchen.

Många spelare visade upp sig idag men kapten Ellen Nyström utmärker sig med en double-double, dessutom bara tre assist bort från en triple-double, och gör 22 poäng, 10 returer, 7 assist och 2 blockar.

“Vi satte tonen från start och fortsatte där vi avslutade igår. Ingen perfekt match, vi har fortfarande steg att ta men känns skönt att vara igång igen”, säger Nyström

Nu väntar en välförtjänt ledig dag innan laget blickar framåt och börjar förbereda sig för Uppsala på bortaplan nästa lördag. Du ser matchen live på Solidsport, uppkast 14.00.

Luleå-Mark 97–57
Poäng Luleå: Nyström 22 (10 returer), Goss 20, Erlandsson 12, McCarty W 11, Wadling 8, Westerberg 7, Borgh 6, Hedlund 5, Allis Nyström 4, Ponturo 2.