Slutspelet är här!

2022-03-25

Äntligen! Det vi alla väntat på hela säsongen – slutspel. Vår första kvartsfinal väntar runt hörnet och Högsbo Lions står för motståndet.

Vi är framme vid det viktigaste på hela säsongen, och det är nu vi får svaret på om alla förberedelser, allt slit, all svett och alla tårar har varit värt det. Vi tror det, och vi hoppas det. Avslutningen på grundserien förra söndagen mot Östersund gav en övertygande seger och ett kvitto på formen inför imorgon, trots att vi var en spelare kort.

“Äntligen slutspel! Nu börjar det på riktigt. Vi hoppas vi kan bjuda på riktig slutspelsbasket, med stöttning av Sveriges bästa basketpublik! Högsbo har tagit stora kliv under säsongen och kommer in till slutspel med många vinster i senaste matcherna,” säger lagkapten Ellen Nyström.

Högsbo har som sagt haft en bra säsong och skördat 12 vinster, men också lidit av 14 förluster. Vi har erfarenhet av Högsbo i ett slutspel förr och vet bättre än att underskatta dem. Hos gästerna är det amerikanskan Corinne Campbell som utmärker sig mest med 16 poäng och nästan 12 returer i snitt per match. Att stoppa henne kommer bli en viktig faktor imorgon. Förutom det är vårt mål, som alltid, att spela med högsta intensitet under samtliga 40 minuter.

Nu är det en match i taget som gäller. Och vi är redo.

Luleå Basket vs. Högsbo Lions
26 mars 18.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett HÄR. Se matchen live HÄR.