SOFIA HÄGG FÖRLÄNGER MED 2 ÅR

2024-05-15

Sofia Hägg har skrivit på för ytterligare två säsonger med Luleå Basket. Hon hade en stark säsong ifjol som avslutades med ett SM-silver. Nu ser hon fram emot att fortsätta resan.

Hägg, som haft en stadig plats i startfemman under säsongen har levererat på en hög nivå under hela året och fortsätter ta steg i sin utveckling. Den senaste säsongen snittade hon 9,9 poäng, 2,5 returer, 2,3 assist och 1,0 steals med ett 37-procentigt 3-poängsskytte.

– Jag vill fortsätta spela basket på högsta nivå i Sverige. Då är Luleå det enda valet som är aktuellt för mig. Staden, publiken och klubben överglänser andra alternativ och jag ser fram emot att fortsätta utvecklas med det här laget, säger Sofia Hägg.

– Jätteroligt att Sofia också skrivit på för 2 år. Hon spelar med hög intensitet, bra försvar och högprocentigt trepoängsskytte. I år har hon fått en ännu större roll och jag är övertygad att hon kommer fortsätta bidra med mycket under kommande säsonger, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

– Vi fortsätter vårt lagbygge med ytterligare en spelare som uppfyller våra kriterier för det nya Luleå Basket. En till spelare på lång sikt och jag tycker Sofia har gjort en riktigt bra resa med oss och har en lång karriär i SBL Dam bakom sig. Hon är en av de bästa bollförsvararna i ligan som också börjar ta för sig mer och mer i det offensiva spelet och skapar för sig själv och andra, säger Head Coach/Sportchef Robin Sandberg.