SOFIA HÄGG FÖRLÄNGER MED LULEÅ BASKET

2023-07-03

Sofia Hägg har skrivit på för ytterligare en säsong med Luleå Basket. Hon hade en stark säsong ifjol som avslutades med ett SM-guld. Nu ser hon fram emot att fortsätta resan.

Hägg, som klev in i startfemman under säsongen, levererade på en hög nivå hela året och höll kvar sin startplats säsongen ut. Nu hoppas hon fortsätta på den resan. Den senaste säsongen snittade hon 7,9 poäng, 2,1 returer, 2,3 assist och 1,3 steals med ett 41-procentigt 3-poängsskytte.

– Att stanna kvar i Luleå Basket ytterligare en säsong var en självklarhet. Jag trivs otroligt bra i såväl staden som klubben och ser fram emot att fortsätta resan vi har startat. Jag längtar tills säsongen drar i gång så vi får spela inför vår fantastiska publik igen, säger Sofia Hägg.

– Jag tycker Sofia gjorde sin bästa säsong hittills i SBL Dam. En spelare med hög intensitet, bra försvar och högprocentigt trepoängsskytte. Hon kommer bidra med mycket nästa säsong, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

– Vi fick bevittna en riktigt imponerande säsong av Sofia förra året. Hon utvecklades till en spelare med höga toppar, men framför allt en trygghet, under hela säsongen. Sofia har nu en ännu bredare och rymligare verktygslåda. Det ska bli intressant att se vad hon överraskar oss med kommande säsong, säger Head Coach Robin Sandberg.