SOFIA HÄGG VÄNDER ÅTER TILL LULEÅ BASKET

2021-07-16

Efter en treårig sejour i Wetterbyggden och Södertälje vänder Sofia Hägg åter till Luleå Basket där hon var med och vann fyra SM-guld.

Hägg, som har gått på RIG i Luleå, kommer ursprungligen från Västerås Basket. Efter sina år på gymnasiet anslöt hon säsongen 14/15 till Luleå där hon var med och bärgade fyra raka SM-guld. Den senaste säsongen spelade hon i Södertälje där hon snittade 4,9 poäng, 1,9 returer och 1,9 assist.

– Efter några år på vift är jag äntligen “hemma” igen, och det känns superkul! Åren i Jönköping och Södertälje har varit bra på alla sätt. Jag har fått prova på lite olika roller och känner att jag vuxit som spelare sen Luleåpubliken såg mig sist. Nu ser jag fram emot att återvända till Luleå Energi Arena och förhoppningsvis fyllda läktare och fortsätta den vinnande trenden, säger Sofia Hägg.

– Det känns jättebra att få tillbaka Sofia till Luleå Basket. En rutinerad spelare trots hennes unga ålder och en högprocentig trepoängsskytt. Hon kommer bidra med mycket både på och utanför planen, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

– Sofia är en spelare som många känner igen. Hon har varit i Södertälje och fortsatt sin utveckling under tre säsonger och kommer tillbaka som en mer komplett spelare. Defensivt passar hon in perfekt i lagspelet och kommer ge oss mer aggressivitet. Offensivt har hon en tydlig spets i skyttet men är också en väldigt smart spelare och vi behöver spelare som kan ta bra beslut, säger Head Coach Robin Sandberg.