Sparbanken Nord – en klippa i svåra tider

2020-04-08

Sparbanken Nord har varit en nära samarbetspartner till Luleå Basket under flera år och idag är vi så glada och tacksamma över att kunna dela med oss av nyheten att Sparbanken Nord går in med 250 000kr i extra stöd för att möjliggöra vår fortsatta verksamhet efter sviterna av Covid-19. Sparbanken Nord är en partner i projektet Ungas framtidstro i Norrbotten som riktar sig mot barn och unga där vi vill verka för länets utveckling genom att vara goda förebilder. Tack vare Sparbanken Nords extra stöd kan vi fortsätta vårt arbete både på planen och ute i länet för att stärka idrotten i Norrbottens län. Denna satsning mot idrott och kultur i Norrbotten sker med stöd från Sparbanken Nords extra medel för coronadrabbade verksamheter.

”Vi har i många år haft ett nära samarbete med Luleå Basket inom projektet Ungas Framtidstro i Norrbotten. Spelarna är viktiga förebilder för unga och för oss som sparbank är det självklart att bidra till föreningens fortsatta verksamhet, säger Gunnar Eikeland, VD Sparbanken Nord.”

”Vårt långsiktiga samarbete med Sparbanken Nord är en viktigt del i vårt samhällsengagemang. Att de nu väljer att kliva in med särskilda stödåtgärder under en utmanande tid för Luleå Basket är guld värt för oss. Jag hoppas att fler företag, som har den möjligheten, väljer att följa deras exempel”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Sparbanken Nord är regionens egen bank med verksamhet i de tio kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå. De är en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i Norrbotten. En del av vinsten avsätter banken dessutom till sånt som är bra för regionen. Det kallar Sparbanken Nord – Framtidsbanken.

Sparbanken Nord
Basket Förenar