“Starkt av oss”

2022-02-03

Tre jämna perioder inleder onsdagens match mot Borås som håller publiken på spänn i nästan 40 minuter.

Matchen startar jämt och vi, precis som Borås, är måna om chansen till revansch. Att säga att spelet var fysiskt vore ingen överdrift, och vi och det gästande laget håller jämna steg genom första perioden. Borås pressar oss med deras alerta försvarsspel och vi har svårt att hitta rytmen och timingen. Det ser till och med lite slarvigt ut på sina håll.

De senaste två matcherna har spelats utan vår försvarsspecialist Felicia Ponturo. Igår var hon äntligen tillbaka på planen och hon kliver in i början av andra perioden och sätter tonen för vårt defensiva spel. Intensivt, aggressivt och outtröttligt skapar hon lite momentum för oss och framförallt visar hon vägen framåt. Men det är egentligen först efter halvtid man känner igen hemmalaget. Flytet har då så sakteliga börjat hitta tillbaka och flow kan skapas och framförallt bibehållas. Borås skakar man dock inte av sig så lätt och det dröjer till fjärde perioden innan vi lyckas skapa ett övertag och till sist kan dra ifrån.

Sammanfattningsvis är det inte vår vackraste match, men jobbet blev gjort.

“Starkt av oss att lyckas studsa tillbaka med tanke på att vi hade ett tufft spelschema utan någon egentlig träning bakom oss”, säger Robin Sandberg efteråt. “Matchen i sig är väl egentligen inget att hänga i någon julgran, men den här perioden kommer garanterat vara nyttig och lärorik för oss. Jag tycker att Borås gör det bra och deras defensiv gör det svårt för oss.”

Spelschemat har som sagt inte varit särskilt förlåtande. Tre matcher på väldigt kort tid och utan något egentlig förberedelse eftersom sjukdomar och skador satt käppar i hjulet. Så blir det ibland, och inget ont som inte för något gott med sig, brukar man väl säga.

“Det vi ser fram emot just nu är lite ledighet, och kanske främst att få komma tillbaka och ha en vanlig träningsvecka, normal rytm och gamla rutiner. När vi har lyckats med det blir självklart fokus att avsluta grundserien bra och se vad vi behöver göra inför ett slutspel för att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt”, avslutar Sandberg.

Nu dröjer det till 20 februari innan vi bjuder på basket igen, då i ett restriktionsfritt Luleå Energi Arena och en match som är gratis för alla. Det ser vi fram emot!

Luleå-Borås 85-61 (21-16, 14-15, 29-23, 21-7).
Poäng Luleå: Brooke McCarty-Williams 28, Bria Goss 24, Ellen Nyström 13, Fanny Wadling 8, Josefin Vesterberg 4, Felicia Ponturo 6, Eira Borg 2.
Borås: Rodjanae Wade 23, Brooke Johnson 15, Anna Golob 8, Lovisa Djurström 7, Paige Cannon 4, Madelene Kristensson 2, Signe Persman 2.
Publik: 371.