Storseger säkrar semifinalplatsen

2023-03-24

Det blev en favorit i repris från i onsdags när vi gästade Kinnahallen ikväll. Med 10-0 på två minuter och ett rasande tempo i anfall spelade vi helt enkelt ut Mark idag.

Mark hade inte en chans idag. Vi ryckte ifrån tidigt och kopplade grepp om matchen redan efter två minuter. Därefter kunde vi kontrollera matchbilden lite som vi ville, och även om Mark stundtals spelar upp sig så är vår ledning aldrig hotad. Fanny Wadling som klev in i startfemman i Josefin Vesterbergs frånvaro gjorde ett föredömligt jobb och kom nära att stå för en double-double, vilket i så fall hade gjort detta till andra matchen på rad hon svarar för den bedriften.

Kvällens vinst tar oss vidare till semifinal och det blir Östersund Basket vi möter i serien som avgörs bäst av fem. Östersund har mött Uppsala i två jämna drabbningar men kunde tillslut säkra semifinalsbiljetten med slutresultatet 63-71. Semifinalerna spelas som sagt bäst av fem och går hemma, hemma, borta, borta och till sist hemma igen. Eftersom vi har hemmaplansfördel i och med vår serieseger innebär det att de två första matcherna spelas i Luleå Energi Arena. Redan nu kan du säkra din plats på luleabasket.com.

“Kvartsfinalserien är över och vi blickar fram mot nya svårare utmaningar! Två segrar som vi är nöjda över och prestationerna håller en hög nivå. Det svåra blir nu att bibehålla den här standarden och vi behöver göra jobbet i 40 minuter, dock om hela nio dagar. Östersund ser jag som en tuff semifinalmotståndare och ett lag som har höga toppar i sitt spel. Det blir väldigt intressant”, säger Robin Sandberg.

Köp biljett här 

Matchreferat