Storseger i finalreprisen

2023-02-19

Det var inget snack om saken idag. Trots förseningar och en stökig resdag kliver laget ut starkt från start och tar kontroll över matchen direkt.

Vädret var inte med oss idag och vi anländer till hallen bara en kort stund innan ordinarie tid för uppkast. En stökig resa är aldrig en optimal uppladdning, speciellt inte inför en finalrepris som denna. Kanske var det rädslan för att komma ut på hälarna som gjorde att laget istället inledde matchen extra mycket på tårna. Vi gör 6-0 på hemmalaget innan 60 sekunder ens passerat av första perioden. När klockan visar 7:24 visar resultattavlan 7-24 och vi tvingar coach Taylor-Lundgren till sin första time out.

I andra perioden pressar hemmalaget oss mer och vi hamnar i stiltje när vi närmar oss matchens mitt och perioden slutar med siffrorna 18-19. Men närmare än så kommer aldrig Norrköping idag. Vi lyckas få vind i seglen igen och kommer ut lika starkt efter halvlek som vi gör i matchens begynnelse. Bria Goss är en gigant med ännu en poängrik skörd, tätt följt av Brooke McCarty-Williams.

Nu återstår bara fem matcher av SBLs grundserie. Men innan det är dags för kvartsfinaler återstår två hemmamatcher och tre bortamatcher. En av dom är vinterns mest efterlängtade möte – Luleå Basket vs. Södertälje BBK. Det här toppmötet är extra speciellt för våra fantastiska samarbetspartners bjuder in er alla till en basketfest som är helt gratis. Skynda och säkra din plats i Luleå Energi Arena till vad som bara kan bli en kokande kväll. Säkra din plats här.

Matchens box score. 

Matchreferat