Storseger mot Alvik

2023-01-07

Efter en makalöst stark andra period kan vi bekvämt kamma hem nionde raka segern i Svenska Basketligan. Ett extra bra formkvitto eftersom lagens ställs mot varandra igen om bara tre veckor.

Att Alvik var ute efter revansch var det ingen tvekan om. Redan innan uppkast proklamerade speakern att ända sedan SM-finalen 2021 finns det en gnutta ont blod lagen emellan. Och nog märktes det när matchen väl satte igång. Tempot var högt redan från start och publiken bjöds på fartfylld basket och lagen turades om att komma ikapp varandra. I slutet av första perioden skapar vi dock chansen att dra ifrån hemmalaget litegrann och kan därför inleda matchens andra period med en niopoängsledning.

Det blir redan i andra perioden som den här matchen ska komma att avgöras. Vi klarar av att hitta nästa växel och Alvik lyckas inte haka på. Otroligt bra bollsving och lagspel gör att vi drar ifrån och vinner perioden med hela 32-6. Att vi kommer till spel med bara nio spelare var ett orosmoment innan matchen, men som så många gånger tidigare ställer laget upp för varandra och kliver fram där någon saknas, och det är en styrka vi verkligen värdesätter.

Det är bara en månad sedan lagen möttes senast, och om bara tre veckor ställs vi emot varandra igen. Kommer Alvik göra hemläxan och ge oss en tuff utmaning i semifinalen av Svenska Cupen? Det återstår att se. Final Four i Svenska Cupen avgörs den 28-29 januari i Norrköping och det lär bli en baskethelg som heter duga. Missa inte det, läs mer om basketfesten här.

Närmast väntar en hemmamatch mot Uppsala nu på fredag (OBS! Uppkast 18.30) och vi ser fram emot att presentera nyförvärvet Mehryn Kraker för hemmapubliken.

Köp biljett nu!

Alvik–Luleå  52–114 (18–27, 6–32, 16–26, 12–29).
Alvik: Kyah Proctor 18, Aquira Decosta 14, Karoline Teigland 8, Lotta Vesiluoma 6, Hanna Jolinder 3, Divora Alem 2, Fatou Jallow.

Luleå: Bria Goss 28, Brooke Mccarty-Williams 27, Josefin Vesterberg 15, Ellen Nyström 13, Sofia Hägg 13, Tilda Trygger 10, Fanny Wadling 5, Mehryn Kraker 2, Eira Borgh.

Matchreferat