Stort tack för allt Chioma!

2021-05-20

Nu är det officiellt att Chioma Nnamaka väljer att avsluta sin fantastiska karriär. Efter debuten i basketligan som 14-åring har karriären gått vidare till en framgångsrik collegeresa, landslagsspel, WNBA, europakarriär och nu senast fyra år i Luleå Basket som kröntes med tre SM-guld. Hon väljer att sluta på topp där hon som lagkapten lyfte SM-guldbucklan för tre veckor sedan och hade nästan 50-procentigt 3-poängsskytte under sin sista säsong. Vi tackar Chioma för allt hon gjort för Luleå Basket och önskar henne all lycka i framtiden.

Hennes karriär talar för sig själv. Jag har alltid sagt att hon är Sveriges bästa skytt alla kategorier. Hon har betytt mycket för Luleå Basket, både på och utanför planen. Vi är oerhört tacksamma att vi har fått ha henne hos oss under dessa fyra år. En otroligt bra basketspelare och ännu bättre människa. Jag och hela klubben har bara kärlek att ge henne. Hon kommer vara saknad”, säger klubbdirektör Christer Sehlin 

“Att ha fått spela för Luleå Basket de fyra sista säsongerna av min karriär har betytt allt. Luleå Basket är en professionell klubb rakt igenom som alltid är i framkant och med en vinnarkultur som inte finns någon annanstans i basketsverige. Men det allra finaste som Luleå Basket har att erbjuda är alla fantastiska människor i och runtomkring klubben som jobbar hårt varje dag för att skapa en miljö där alla trivs och där man kan prestera på högsta nivå. Utan er finns inte Luleå basket. Luleå som basketstad går inte att jämföra med någon annanstans och det har fansen bevisat från dag ett. Det finns inget bättre än att få spela inför ett fullsatt Luleå Energi Arena. Ni är bäst!

Jag är för evigt tacksam för att jag har fått vara en del av Luleå basketfamiljen och Luleå kommer alltid att ha en speciell plats i mitt  hjärta. Tack för fyra fantastiska år fyllda med massa glädje och 3 guldmedaljer”, säger Chioma Nnamaka.

Stort tack för allt Chioma!