Stronger together

2024-03-07

För fjärde året i rad så krokar vi arm med Tjejjouren Luleå och ger dom den plats dom förtjänar i rampljuset på vår gratismatch på internationella kvinnodagen.
Som tidigare år så gör vi det enkelt att bidra till deras viktiga arbete genom att köpa våra souvenirer.

Vi behöver bli fler som är med på tåget och vi är så mycket starkare tillsammans och därför har vi valt att kalla årets kollektion stronger together.
Säger Felicia på Tjejjouren Luleå.

Trycket som tagits fram av tjejjouren Luleå symboliserar den norrländska urkraften och midnattssolen som aldrig slocknar tillsammans med den rika och kraftfulla skogen som försörjer hela Sverige och som skapar förutsättningar för att förändra från Norrbotten.
Vi tror att förändringen kan komma från Norrbotten och detta samarbete gör det möjligt för oss båda att synliggöra och lyfta frågor som handlar om kvinnorsrätt och förutsättningar för jämställdhet i en otraditionell arenan för att nå ut till samhället.

Tjejjouren Luleå och Luleå basket har båda målgruppen unga tjejer och det stora behov som finns att stärka dom i samhället, förutsättningar är inte desamma mellan pojkar och flickor, män och kvinnor och detta vill vi båda vara krafter som förändrar.
Vi vill bana väg för att fler skall vara med och bidra oavsett om det är som idrottsstjärna eller jourtjej, ordförande eller medlem.
Allt grundar sig i en gemensam utmaning för kvinnoföreningar både sportsligt och i civilsamhället.

Vi är mer än vinster och guld och vill vara med och förändra så att fler företag lyfter blicken och ser över var man lägger sin sponsring, och var det gör mest skillnad.
Att vara en partner till Tjejjouren Luleå tycker vi skall vara lika självklart som att sponsra en idrottsförening.
För dom gör skillnad på riktigt i samhället och där behöver vi i idrotten ta efter och ta ett större ansvar för vi kan verkligen vara en del av förändringen med våra starka förebilder.
Säger Calle Norrbin på Luleå Basket.

Så var med och bidra du också genom att komma på matchen helt gratis 8 mars genom att ladda ned din biljett här och även köpa våra Stronger togheter merch där för varje köp av en hoodie eller t-shirt i mars 50kr respektive 30kr oavkortat går till Tjejjouren Luleås viktiga   arbete för ett jämställt samhälle.

Köp här…