Styrkebesked!

2022-03-05

Efter ikväll kvarstår tre matcher av grundserien och just nu gäller det att ta varje chans att vässa formen.

Fokus ikväll var att bibehålla intensitet och lägga de sista pusselbitarna inför slutspelet. Seriesegern är vår och det är lätt att tro att man kan slappna av nu. Tror man det misstar man sig. Nu gäller det att ta varje chans som ges att finslipa detaljer inför ett tufft slutspel.

Matchens highlight var utan tvekan Sofia Häggs come back efter tre månaders frånvaro.
“Det var som att hon aldrig varit borta! Hundraprocentig från trepoängslinjen, stabilt defensivt arbete och generellt grym. Hon var en viktig pusselbit i rotationen idag och jätteskönt att ha henna tillbaka. Positivt är också att hon nu hinner få några matcher tillsammans med laget då vi sätter sista detaljerna inför kvartsfinalerna”, säger Robin Sandberg.

Förutom Hägg gör även Bria Goss och Brooke McCarty-Williams stabila insatser med 29 och 19 poäng vardera och tillsammans med Josefin Vesterberg (15 poäng) leder de laget till en stabil insats mot Södertälje.
“Jag tycker det var bra och imponerande av oss att hantera Södertäljes defensiva strategi där dom ger mer yta åt de större spelarna. Vi hade lite svårigheter under första perioden men anpassar oss både offensivt och defensivt efter det och kontrollerar matchen hela vägen ut. Vi gör en bra match överlag vilket betyder att vi fortfarande växer, lär oss och blir bättre”, avslutar robin Sandberg.

LBBK-SBBK 96-61

Innan matchen hölls en tyst minut för offren i Ukraina. Luleå Basket står i solidaritet med Ukrainas befolkning och uppmuntrar alla som kan att stötta Röda Korsets arbete på plats i Ukraina.

Swisha till 900 80 79 för att hjälpa familjer och barn i Ukraina.