Suicidpreventiva dagen 10 september

2020-09-10

Idag 10 september är det suicidpreventiva dagen, vi tänder ett ljus för alla som inte är med oss och de tiotusentals människor som varje år får beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. Vi vet att idrotten är en av dom största plattformen för förändring och för att sprida kunskap.

Tillsammans med Suicide Zero vill vi hjälpa till att sprida kunskap om psykisk ohälsa, där den yttersta konsekvensen självmord, går att förhindra. Det finns mycket tabu, okunskap, rädsla och stigma kring självmord och psykisk ohälsa. Suicide Zero gör allt för att lyfta frågan, identifiera samhällsbrister och sprida kunskap.
Genom att synliggöra självmord och jobba förebyggande kan vi bryta tabun och rädda liv. I Luleå Baskets samarbete med Suicide zero så har vi utbildat både ungdomslaget och den egna spelartruppen i ”Våga fråga” för att skapa förståelse och vara ambassadörer på och utanför planen.

Vi valde även att spela i rena linnen med endast Suicide Zeros logotyp under alla matcher i Eurocup förra säsongen för att sprida budskapet.
Ska de höga självmordstalen minska i Sverige behöver vi hjälpas åt, i alla delar av samhället. Vill du hjälpa Suicide Zero att växa eller själv engagera dig besök suicidezero.se

Basket förenar
Suicide Zero
Ungas framtidstro i Norrbotten