Svensk collegespelare ansluter till truppen

2019-07-02

Efter fyra år på college i USA återvänder Boråsfostrade forwarden Emma Karamovic hem till Sverige igen för spel i Luleå Basket.

23-åriga Karamovic är ursprungligen från Borås och spelade två säsonger i Svenska Basketligan med Mark Basket innan hon lämnade Sverige för collegespel i USA. Senast spelade hon med Southeastern University där hon snittade 9,5 poäng och 3,8 returer. Karamovic mäter 184cm och är en rörlig spelare med ett bra skott som vi är nöjda över att kunna knyta till oss.

”Jag är superglad över att få ha med oss Emma till kommande år. Emma är en spelare som kommer kunna bidra med mycket flexibilitet både offensivt och defensivt. Hon är en skytt som kan spela på många positioner och med bra längd. Jag ser också mycket potential i Emma och jag tror hon kommer utvecklas bra i vår miljö”, säger head coach Robin Sandberg.

”Det känns oerhört bra och spännande att komma från fyra år på college och få chansen att spela för ett Eurocup-lag hemma i Sverige. Jag ser fram emot att ta mig an ligan och vara del av en fantastisk resa med Luleå i år”, säger Emma Karamovic.

Namn: Emma Karamovic
Född: 1996
Position: Forward
Längd: 184cm
Land: Sverige

Emma Karamovic