Systrakamp

2022-11-12

Sjuhärads Basket stegar ut på parketten för första gången någonsin nu på onsdag i Luleå Energi Arena. Men även om laget är nytt så innehåller det en del prestigevärvningar och bekanta namn.

Fjolårets nykomling Borås Basket avslutade säsongen med kanske sin bästa prestation under säsongen. Klubben meddelade sedan att man inte planerar att fortsätta ha ett damlag i högsta serien – ett beslut som väckte en hel del reaktioner.

Resultatet av det hela blev till sist ett nytt lag, Sjuhärads Basket. Och det är nu vår tur att välkomna dem till Luleå Energi Arena. Det var med spänning man följde nykomlingarnas silly season. Till viss del är det ursprungliga Borås Basket faktiskt intakt då Sjuhärads har behållt Anna Golob (G), Linn Larsson (F), Estelle Centerstam (G) och Lisa Dahl (F). Men många höjde nog förvånat på ögonbrynen när Sjuhärad lyckades locka över Alviksspelarna Paula Juhlin och Elin Ljunggren. Dom höjda ögonbrynen rynkades dock lite när man sedan meddelade att Luleåbördiga Moa Erlandsson byter stad, från Luleå till Borås. Moa, ursprungligen från Sunderby BBK och fostrad i Luleå Basket Ungdom, valde att signa med Sjuhärads efter två säsonger med Luleå Basket. Det ska bli extra speciellt att få välkomna henne tillbaka till Luleå Energi Arena och tacka av henne framför Luleå-publiken.

Den uppmärksamme har nog lagt märke till att vi trots det inte är utan en Erlandsson i laguppställningen. Inför i år skrev Moas lillasyster Maja på för sitt första år i Sveriges högsta basketliga vilket betyder att onsdagen erbjuder en match i matchen. En systrakamp, helt enkelt.

Sjuhärad har inlett säsongen i uppförsbacke med fyra raka förluster, och för vår egen del lider vi sviterna av en del skadebekymmer. Så om vi ska ta ytterligare en seger på onsdag krävs det att vi spelar som ett lag. Missa inte det.

Luleå Basket vs. Sjuhärads Basket
16 november 19.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett här Se matchen live här

Inför match
Maja Erlandsson