Tack Anna!

2019-04-12

Luleå Basket har haft åtta fantastiska år med Anna och hon har varit en oerhört viktig spelare och individ för oss och för Luleå som stad. Under sina sex år som lagkapten har hon lett laget till fem SM-guld, mottagit två MVP-titlar och senast ifjol blev hon utsedd till Årets Forward. Hon är en ikon och kulturbärare i Luleå Basket. Men allting har ett slut och nu kommer ett nytt lag växa fram inför nästa säsong. Vi tackar Anna för allt hon gjort för Luleå Basket och önskar henne all lycka i sin framtida karriär.

”Jag skulle vilja börja med att hylla Anna för allt hon har gjort för klubben och Luleå som stad. Hon har en stor del i klubbens framgångar. En av de viktigaste delar hon har bidragit med är att synliggöra kvinnliga förebilder för barn och ungdomar. Idag är det inte ovanligt att en tolvårig kille har Anna Barthold som förebild. För det är vi evigt tacksamma. När vi nu väljer en ny riktning i klubben vill vi önska Anna ett stort lycka till i sin fortsatta karriär”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

”Anna har varit en av dem som varit med och byggt upp vår vinnarkultur i Luleå Basket och nu är det upp till kommande spelare att ta det vidare. Från styrelsens sida vill vi verkligen tacka Anna för en enastående insats i Luleå-linnet”, säger Luleå Baskets ordförande Lars-Olov Söderström.

”Jag har haft åtta oförglömliga år i Luleå och det är ett under att vi vunnit fem SM-guld i rad. Jag är otroligt stolt att jag har fått förtroendet att vara lagkapten och att jag har fått förmånen att leda laget till vår enorma framgång både på och utanför planen. Jag kommer aldrig glömma de euforiska aprilkvällarna, som jag är enormt tacksam för, då vi har höjt SM-bucklan till jublet från fans, supportrar, familj, vänner, samarbetspartners och funktionärer. Jag kommer fundera kring min framtid och hur jag ska omsätta min Master-utbildning i ledarskap och management. Nu närmast fokuserar jag på att ta en plats i det svenska landslaget i EM i sommar”, säger Anna Barthold.

Tack Anna!

Anna Barthold