Tack!

2022-05-04

Sveriges bästa basketpublik. Tack för den här säsongen! Ni är våra basketfans, samarbetspartners, funktionärer, föräldrar, syskon och vänner, ni är dom vi älskar mest och ni är vår sjätte spelare. Den gemenskap vi känt med er i år är obeskrivlig och efter två vingklippta säsonger fick vi äntligen välkomna er tillbaka till Luleå Energi Arena. Utan er, inget oss. 

Årets säsong nådde sitt slut förra veckan. Idrott är kärlek och hjärtekross i samma andetag. Brutalt och fantastiskt på samma gång och därför skördar man inte alltid de söta frukterna. Det fick vi erfara i onsdags när vi förlorade fjärde SM-finalmatchen mot ett starkt Norrköping. Ibland förlorar man, det hör till idrottens villkor. Men det svider.  

I år har alla vi fått känna gemenskap med ett lag utöver det vanliga. Ett lag som kliver fram och som visar oss vad som är viktigt. På riktigt. Ett lag vars styrka och mänsklighet, hjärta och värme är lika självklar som luften de andas och något vi vill bevara men också återskapa år efter år efter år. Det Luleå Basket vi upplevt i år är också Luleå Basket i framtiden. Alla vi som varit med har fått se en skärva av den framtiden. 

Om en liten stund ska vi blicka tillbaka på den här säsongen. Då ser vi inte bara ett förlorat guld utan också alla segrar längs vägen. VI ser också all betydelsefull utveckling som skett. De viktiga och värdefulla ställningstaganden vi gjort. All värme vi delat. Allt vi åstadkommit tillsammans. Och efter ytterligare en liten stund kan vi nog se att också silver glänser. 

Och sen

Sen tar vi sats igen.