Tallbackaskolan i Malmberget avslutar vår roadtrip

2023-03-01

Malmberget avslutar vår tripp med Ungas framtidstro i Norrbotten.

Allis, Ellen och Mehryn kom till den härliga tennishallen och blev varmt välkomna av cirka 50 barn och lärare och vilket ös det blev.
Vi pratade om att det viktiga är att peppa varandra lika mycket på lektionerna som dom nu skulle göra på basketträning och som dom gjorde det.

Fantastisk stämning med barn som var otroligt duktiga på att lyssna och heja fram varandra i både stafetter och skotträning.

Vi avslutade lektionen med spel alla mot Luleå basket och ljudnivån var på topp när barnen peppade och hejade fram varandra, tyvärr så avslutades matchen med att Luleå baskets Allis Nyström fick till en avslutande dunk till barnens stora jubel, för vinsten var inte det viktiga.

Sedan kom en förberedande klass på 6 spelare som fick en väldigt intim och fin timma med nästan varsin personlig coach i slutändan.
Det var mycket skotträning och glädje från alla inblandade där vi hoppas att flera nappade på erbjudandet att börja spela basket med Dundret basket.

Vi lämnar Gällivare och Malmberget med en härlig känsla av att basket växer och att verkligen intresset finns för Dundret basket.

Tack till RF-Sisu, Dundret basket, Norrbottens basketdistriktförbund, Tallbackaskolan och våra partners i Ungas framtidstro i Norrbotten som gör det möjligt för oss att åka ut i hela Norrbotten.

Basket förenar
Ungas framtidstro i Norrbotten