Telge väntar efter uppehållet

2019-11-21

Det har varit en fullspäckad höst för Luleå Basket – men det har mestadels skett drabbningar på hemmaplan bortsett från två Eurocup-matcher och ett derby i Umeå. Nu väntar ett möte mot Telge Basket imorgon reser då laget till Stockholm för andra bortamatchen i SBL. Telge, som haft en stark inledning på säsongen, ligger just nu tvåa i tabellen efter Högsbo.

Vi kommer, precis som våra motståndare, direkt från ett landslagsuppehåll som såklart har sina fördelar och nackdelar. Vi har fått chansen att vila båda kropp och knopp men har saknat Milica Jovanovic på träningarna då hon representerat Montenegro i EM-kvalet. Telge har också haft spelare borta på landslagsuppdrag vilket innebär att vi kommer från uppehållet med relativt lika förutsättningar.

“Det är alltid tufft att möte Telge borta, det är ett lag som har varit i toppen ett par år och har  nu lyckats krydda till sin trupp lite extra. Ett resultat av det är att de vann mot A3 Basket innan landslagsuppehållet. För vår del kommer det att bli intressant att se hur hanterat senaste tidens uppehåll”, säger Robin Sandberg.

Telge kommer som sagt från en vinst mot A3 Basket som givetvis väger tungt. Lyckas vi resa hem med en vinst imorgon går vi förbi dem i tabellen och hamnar på en andra plats bakom Högsbo. Det innebär att vår nästa hemmamatch den 1 december har möjligheten att bli en tidig seriefinal som silvermedaljörerna och tillika det lag som slog ut oss ifjol.

Morgondagens match sänds på SolidSport och väljer du att bli månadssupporter till oss innan den 24 november så bjuder SolidSport på de två första veckorna. Passa på! Klicka HÄR för att komma till dit.

Telge vs Luleå Basket
22 november 19.00
Täljehallen
Se matchen live på SolidSport

Foto: Ola Norén, Frilandsfotograferna AB

Matcher
Svenska Basketligan