TILDA TRYGGER FÅR UTBILDNINGSPLATS I LULEÅ BASKET

2022-08-22

Forwarden Tilda Trygger får en utbildningsplats hos Luleå Basket. Trygger kommer ursprungligen från Saltsjöbadens Idrottsförening och studerar nu på RIG Luleå och Luleå Gymnasieskola. 

Den sexton år gamla forwarden med flera ungdomslandskamper under sitt bälte spelade ifjol med RIG Luleå i Basketettan. Under fjolåret snittade hon där 11,3 poäng, 6,7 returer, 2,5 assist och 1,8 steals. Efter samråd med RIG Luleå har man kommit fram till att Trygger är redo för att ta ytterligare ett steg i sin utveckling och därför erbjuds hon möjligheten till en utbildningsplats hos Luleå Basket i SBL Dam.

– Jag är otroligt glad för att få denna utbildningsplats i Luleå Basket. Jag ser fram emot att utvecklas som basketspelare på en hög nivå under coach Robin och David. Det ska bli spännande att få träna och spela i ett av topplagen i SBL, säger Tilda Trygger.

Utbildningsplatsen innebär att hon kommer att ha en dubbellicens med Luleå Basket och RIG Luleå.

– Tilda är en väldigt ambitiös spelare. Hon har högt uppsatta mål och tränar hårt och fokuserat för att uppnå dem. Hon är smart, teknisk och atletisk. En längre spelare som spelar ute på golvet. Hon är född -06 men har redan varit på seniorlandslagsläger. Under sommaren har hon spelat med svenska U18-landslaget. Vi på RIG Luleå är glada att vi i samarbete med Luleå Basket nu kan erbjuda henne en utbildningsplats på nästa nivå, säger Mikael Johansson tränare RIG Luleå.

– Roligt att vara en del av Tildas resa och fortsatta utveckling. Det blir också intressant att se henne i en högre miljö både på träning och match, säger Head Coach Robin Sandberg.

Tilda Trygger