Tjugofyra – Två

2022-03-20

Grundserien är avslutad. Tjugofyra segrar och två knappa förluster, det går det knappast att klaga på.

Två lag som spelar underhållande basket, det blir inte mycket bättre om du frågar oss. Östersund startar starkt och vi drar jämt hela första perioden trots att gästerna saknar en nyckelspelare i form av Popkey. Vi vill, som alltid, spela intensivt försvar men Östersund löser vår press bra till en början och leder stundtals matchen under den första halvleken.

Mot slutet av andra gör vi ett ryck och vi lämnar planen för halvtidsvila med ett övertag på sju poäng. Inte särskilt mycket marginal kan en tycka, men ack så viktigt i en match som denna. Med ett, om än litet, numerärt överläge vågar vi matcha bänken lite djupare, behålla fräscha ben på planen och fortsätta sätta press samtidigt som gästernas ork tryter. Nu väntar slutspelet runt hörnet.

“Äntligen, det är det här man väntat på hela säsongen. Slutspel! Vi gör en bra defensiv insats idag i 40 minuter, offensivt är vi hyfsat nöjda. Bollarna rullar inte riktigt vår väg och vi blir stundtals lite passiva. Jag tycker att andra halvlek ger positiva besked inför slutspelet där vi roterar väldigt mycket och många fick chansen att spela tunga minuter.”, säger Robin Sandberg.

Nu väntar Högsbo i den första kvartsfinalen som spelas på hemmaplan den 26 mars 18.00.

Kvartsfinalerna spelas enligt nedan:
Luleå Basket vs. Högsbo Lions
Norrköping Dolphins vs. Mark Basket
Östersund Basket vs. Visby Ladies
A3 Basket vs. Alvik Basket

Köp biljetter till kvartsfinalen HÄR.