Trygg seger mot Norrköping

2019-10-09

Det blir en komfortabel seger ikväll när Norrköping gästar oss. Efter A3-förlusten förra veckan har fokuset legat på att finslipa detaljer i defence något som märktes av i anfall då början av matchen blev lite hackig. I andra perioden får vi bättre fart på bollen och anfallsspelet klickar mer och mer. Vi skapar oss en trygg ledning inför halvtidsvilan och efter det hade Norrköping svårt att komma ikapp. Matchen slutar 74-49.

“En match där vi får till defensiven efter två tveksamma insatser mot Mark och Umeå”, säger Robin Sandberg och fortsätter: “Att hålla Norrköping på 49 poäng är väldigt bra. Ännu mer imponerande är det med tanke på returtagningen där Norrköping kniper 16 offensiva returer, vilket inte är optimalt. Dock ett stort steg framåt defensivt, och det tar vi med oss i kommande matcher.”

Matchen inleddes med några till synes tveksamma anfall där bollen inte riktigt fick sving. Inget som är konstigt med tanke på hur förberedelserna sett ut enligt Sandberg.
“Prioriteten har legat på  det defensiva jobbet de senaste två veckorna vilket har gjort att det offensiva spelet inte har kommit lika långt. Det handlar både om struktur och timing men också att vi måste hitta våra individuella roller och positioner. Jag tycker att det är förståeligt att det tar tid när vi har gjort förändringar i vårt offensiva spel jämfört med tidigare år. Jag tycker vi börjar hitta strukturen vi letar efter och det visar sig i våra set-plays. Jag tror att med lite mer tid åt det offensiva så har vi bra förutsättningar att få ihop det till kommande vecka mot Galatasaray.”

Det var en underhållande match besökarna i Luleå Energi Arena fick nöjet att njuta av ikväll. Vi kan redan nu konstatera att vi har en stark trupp, men framförallt en bredd som har stor utvecklingspotential.
“Individuellt så ser vi igen att vi har många hot och många som bidrar både offensivt och defensivt. Returtagningen och spelet nära korgen var viktiga faktorer idag och där framför allt Josefin och Allis utmärker sig idag.”

Nu väntar en vecka tills nästa match som också blir startskottet för Eurocupsäsongen 2019-2020 där vårt första möte blir mot Galatasaray.
“Eurocup närmar sig och vi börjar med Galatasaray som i år ser väldigt, väldigt starka ut med bland andra guarden Bria Hartley som hade en stor roll i franska landslaget under EM i somras där de tog silvermedalj. Det kommer krävas mycket av oss att ta en vinst på bortaplan och det kommer bli spännande att se hur vi hanterar den uppgiften.”

Luleå – Norrköping 74-49 (23-15, 18-9, 19-10, 14-15).
Luleå: Santa Baltkojiene 14, Ivey Slaughter 10, Milica Jovanovic 10, Allis Nyström 10, Emma Karamovic 9, Chioma Nnamaka 8, Josefin Vesterberg 5, Matilda Ekh 4, Felicia Ponturo 2, Moa Erlandsson 2.
Norrköping: Leslie Robinson 13, Teniya Page 12, Anna Lundquist 8, Tanesha Sutton 7, Patricia Elias 3, Rakel Gyberg 3, Matilda Ståhl 2,  Ndey Ramou Jeng 1.
Publik: 1 021.

Se en intervju med Josefin Vesterberg nedan:

Matchreferat
Svenska Basketligan