Tuffast möjliga motstånd väntar

2019-10-15

Med en stabil seger mot Norrköping i ryggen reser vi nu mot Turkiet och Istanbul för premiärmatchen i Eurocup 2019-2020.

Luleå Basket ingår i grupp E tillsammans med turkiska Galatasaray, polska Artego Bydgoszcz och rumänska ACS Sepsi-SIC. Det innebär att vi spelar totalt sex matcher, ett bortamöte och ett hemmamöte mot respektive lag. Vi öppnar säsongen med kanske den svåraste uppgiften vi kommer ställas inför den här säsongen.
“Äntligen har det blivit dags för Eurocup och vi börjar med tuffast möjliga motstånd, Galatasaray på bortaplan”, konstaterar Robin Sandberg. “Det känns kul att Luleå Basket är tillbaka i Eurocup och också för delar av laget, inkluderat mig själv, att få göra första ECW-matchen någonsin.”

Luleå Basket har inte spelat Eurocup på två säsonger utan har istället valt att delta i Europen Women’s Basketball League. Det känns som ett steg i rätt riktning för oss att satsa på Eurocup i år och vi ser fram emot att få starta säsongen, samt att få vara värdlag nästa vecka när vi spelar vår första hemmamatch mot Artego den 23 oktober i Luleå Energi Arena. Men innan dess väntar Galatasaray.

“Galatasaray gjorde ett bra resultat förra året i Eurocup och har till detta år satsat ännu mer vilket gör dem till en av favoriterna till titeln. Truppens tre nyckelspelare är franska guarden Bria Hartley, som senast kommer från spel med New York Liberty, Claudia Ciuc samt Victoria Macaulay som gör sin andra säsong med Galatasaray. De har ett ganska brett lag och vår plan är att försöka stoppa dessa tre spelare, men samtidigt göra det tufft för resterande trupp”, säger Sandberg.

En så pass viktig match snabbt inpå efter försäsongen innebär att alla pusselbitar måste sitta tidigt. Samtidigt som det är en tuff utmaning där mycket står på spel är det en lång säsong framför oss, i förhoppningsvis både Eurocup och SBL. Enligt Sandberg har förberedelserna fram till Norrköping inneburit mycket nytt för spelarna. Men senaste veckan har det handlat mer om att slipa på befintliga spel.
“Våra förberedelser har handlat mycket om timing i offence, få ihop vårt spel överlag och ett ordentligt scouting-arbete. Fram tills förra veckan har vi lagt till nya saker men nu har vi istället fokuserat att detaljerna sitter.”

Matchen spelas den 16 oktober, 19.30 lokal tid.

Eurocup
Matcher