U20-LANDSLAGSSPELARE KLAR FÖR LULEÅ BASKET

2021-06-29

Idag blev det klart att den nyligen uttagna U20-landslagsspelaren Eira Borgh skriver på för Luleå Basket. 

Efter två säsonger med Wetterbyggden och en med Eos väljer den Skuru-fostrade forwarden att flytta till Luleå och Luleå Basket. Där gör hon säg redo för sin fjärde säsong i SBL dam. Under fjolåret snittade hon 3,7 poäng, 4,4 returer och 0,7 assist.

– Jätteroligt att ha signat för Luleå Basket! Mina intryck av klubben och laget är väldigt positiva. Jag hoppas på att kunna utvecklas mycket och samtidigt bidra till lagets bästa på alla sätt jag kan. Det ska bli riktigt kul att komma i gång med säsongen, säger Eira Borgh.

– Ännu en ung utvecklingsbar spelare som väljer att komma till Luleå Basket. Hon har alla möjligheter att ta vidare steg i sin utveckling här hos oss, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– En spelare som kommer göra nytta hos oss framför allt defensivt och kunna dra i utifrån. Hon har under alla sina 3 år i högsta ligan växt mycket och är redo för att axla rollen i Luleå Basket. Jag ser också fram emot att fortsätta den utvecklingen som hon tidigare haft, säger Head Coach Robin Sandberg.

Foto: Nisse Nilsson