Ungas framtidstro i Kalix

2023-02-07

På plats i  Kalix och växande Kalix basket, spenderades 3h med två grupper där den första gruppen var låg och mellanstadiet och den andra högstadiet.
Extra roligt att två lag från SBL var representerade när Moa Erlandsson från Sjuhärads basket följde med Allis Nyström och Jesper Ponturo från Norrbottens basketdistriktsförbund.

Kalix basket har ett härligt driv och framtidsutsikt där man även kommer vara representerad på NIU i höst med Jesper Johansson.
Allis och Moa höll i träningarna och det var fullt ös både från stora och små där framförallt dom stora var väldigt motiverade och drog upp tempot på övningarna.

Men lika viktigt som basketspelandet, är från vår sida att tala om vikten av att vara en bra förebild och tala om likheter mellan en klass och ett lag för att cementera det bästa med föreningsliv, samhörighet och att vara en bra kompis.
Allis och Moa tryckte mycket på vikten av att dom äldre är just förebilder för basketen i Kalix och att dom små på skolan ser upp till dom och att det är viktigt att se alla åldersgrupper för att stärka varumärket Kalix basket.

Vi talade även om vikten av att må bra när man tränar och spelar, där sömn och mat är viktiga byggstenar för en lång och framgångsrik karriär, men även att man måste kunna unna sig både fika, snacks och godis men aldrig som ersättning för en bra måltid.

Tack till hela Kalix basket för att vi fick komma och hälsa på och vi ses den 3 mars när basketbussen kommer till Luleå!

Tack även till våra partners i Ungas framtidstro i Norrbotten som hjälper oss att vara ute i Norrbotten med våra förebilder!

Basket förenar
Ungas framtidstro i Norrbotten