Ungas framtidstro i Norrbotten

2021-11-20

Igår var hela Piteå basket med både spelare och familjer inbjudna till vår match mot Umeå och idag var Allis Nyström, Moa Erlandsson och David “Keso” Nilsson i Piteå tillsammans Jesper Ponturo från NBBF för att träffa alla ungdomar i Piteås nystartade basketverksamhet.

Basket har spelats i korpen och på street planer de senaste året i Piteå och nu fanns det äntligen förutsättningar att starta upp verksamheten igen.
För oss är det precis detta som vårt projekt Ungas framtidstro i Norrbotten handlar om, att se förutsättningarna som finns där ungdomarna bor.

Gruppen delades upp i två delar med de äldre på ena sidan med Keso och Jesper och de lite yngre med Allis och Moa.

Fullt fokus från ungdomarna som inte bara fick utveckla sina basketkunskaper utan även fick en pratstund där Allis, passande nog berättade att hon startade sin basketkarriär när hon var 13 år som många av ungdomarna i Piteå.
Vi talade om vikten av att ta hand om varandra och se till att alla mår bra och får plats, där ungdomarna sa att det fanns många likheter mellan deras klass och ett lag.
Vi talade även om vad som krävs för att bli en elitspelare när det kommer till mat och sömn där ungdomarna fick veta att laget älskar att unna sig sötsaker som Moa bakar men att man inte ska byta ut det mot ett mål mat för att orka med både träning och skola.

Sedan skrevs det autografer och fotades med Moa och Allis och vi är så glada över engagemanget.

Efter träningen så fick vi en chans att träffa eldsjälarna som nu startat upp Piteå basket och tillsammans med Jesper Ponturo vara med och diskutera hur basketen nu ska fortsätta utvecklas och Moa och Allis talade om sina erfarenheter från att ha gått hela vägen från stadslag till SM-guld i Norrbotten.

Tack Piteå för att vi får vara med och inspirera på er nystartade basketresa och tack till våra partners i Ungas framtidstro i Norrbotten.

 

Basket förenar
Ungas framtidstro i Norrbotten