UNGDOMSLANDSLAGSSPELARE KLAR FÖR LULEÅ BASKET

2020-07-28

Nu är det klar att Mimmi Hahne spelar med Luleå Basket kommande säsong. Den talangfyllda guarden gör sig därmed redo för sin första säsong i SBL Dam.

Efter tre år på RIG Luleå tar Mimmi Hahne steget till Luleå Basket och SBL Dam. Under sin karriär har Mimmi även 32 ungdomslandskamper under sitt bälte. Förra säsongen, i Basketettan, snittade hon 6,9 poäng, 3,0 returer och 1,5 assist.

– Det ska bli superroligt att spela med Luleå Basket. Jag trivs väldigt bra i Luleå så jag är glad att jag kan stanna kvar här och fortsätta utvecklas. Det finns många riktigt duktiga spelare i laget som jag ser fram emot att träna och spela med. Det ska bli kul att spela på en högre nivå och ha Robin som coach. Jag känner mig supertaggad, säger Mimmi Hahne.

– Vi fortsätter vår satsning på svenska spelare. Mimmi har en bra potential att utvecklas och för oss är det viktigt att kunna erbjuda henne den miljön som gör att hon kan ta nästa steg i sin karriär. Vi försöker skapa en miljö som gör det lika attraktivt för de bästa svenska spelarna att spela med Luleå Basket som att åka på college, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Mimmi kommer från 3 år på RIG Luleå där hon har gjort det bättre och bättre för varje år. Hon har framför allt imponerat under sista året då hon har fått vara hel. Defensivt känns det här klockrent då vi får en smart spelare med snabba fötter. Ska bli intressant att se henne i Luleå Basket-linnet, säger Head Coach Robin Sandberg.

Mimmi Hahne