UNGDOMSLANDSLAGSSPELARE SKRIVER KONTRAKT MED LULEÅ BASKET

2024-06-11

Efter två säsonger i Basketettan med Luleå Basket Ungdom står det nu klart att Klara Almroth skrivit kontrakt med Luleå Basket.

Almroth, som går sista året på NIU (Nationell Idrottsutbildning) nästa år, kommer ursprungligen från BK Gladan och kommer ha en dubbellicens där hon kombinerar spel i Luleå Basket med Luleå Basket Utveckling. Hon var en viktig del i Luleå Basket Ungdom förra säsongen där hon snittade 11,5 poäng, 6,6 returer, 1,8 assist och 1,4 steals i Basketettan.

– Det känns jättekul att ha skrivit på för kommande säsong! Detta känns som nästa steg för mig och en bra miljö att utvecklas i. Jag tror att det kommer att bli en riktigt rolig och lärorik säsong, säger Klara Almroth.

Almroth är kallad till landslagets U18-trupp som först samlas för ett juniläger för att därefter spela Nordiska Mästerskapen i juli och Europamästerskap i augusti.

– Det är alltid bra när vi kan ta in unga lokala talanger i truppen. Klara har gått hela baskettrappan i Luleå från stadsdelslag till NIU och Luleå Basket Ungdom, och nu vidare till Luleå Basket. Hon är en talangfull spelare som vi hoppas ska ta flera kliv i sin utveckling, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Klara har tagit steg under sista säsongerna och gjort det väldigt bra i vår div1 verksamhet. Jag är glad att vi kan ge chansen och möjligheten för en spelare från de egna leden men också en spelare som kommer från klubblag i Luleå. Lokala spelare är viktigt för oss och jag ser fram emot att se vad Klara kan göra på nästa nivå, säger Head Coach Robin Sandberg.

Foto: Håkan Stridblom