UNGDOMSLANDSSLAGSSPELARE KLAR FÖR LULEÅ BASKET

2023-08-30

Idag blev det klart att Emma Lundgren skriver på för Luleå Basket. Lundgren kommer ursprungligen från Västerås Basket och har studerat på RIG Luleå.

Efter en kortare sejour på college ifjol kom den tjugoåriga forwarden tillbaka till Luleå och avslutade säsongen med Luleå Stars i Basketettan. Där snittade hon 15,5 poäng, 8,6 returer, 1,3 assist och 1,6 steals. Lundgren har spelat i alla ungdomslandslag från U16 upp till U20.

– Det känns jättekul att få möjligheten att ta nästa steg och kunna utmanas och utvecklas mer som basketspelare. Jag ser framemot att få göra det med just det här härliga laget och dessutom i den basketstad som Luleå är med stort engagemang kring sporten, säger Emma Lundgren.

– Att Emma väljer att komma tillbaka till Luleå efter sitt collegeäventyr, för att hon trivs så bra här, är ett bevis på att Luleå har en bra utvecklingsmiljö. Det blir spännande att se henne ta steget in i SBL Dam kommande säsong, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Roligt att ha med oss Emma under kommande säsong. Emma har tränat lite med oss under förra säsongen och har förtjänat ett kontrakt och möjligheten att träna mer och känna på spel i SBL Dam. Vi blir ännu mer flexibla och med Emma kan vi anpassa vårt spel ännu mer på match och träning, säger Head Coach Robin Sandberg.