Ungdomstalang kliver in i truppen

2019-09-05

Moa Erlandsson kliver in i truppen inför kommande säsong. Erlandsson är ytterligare en spelare som gått hela trappan från Luleå Basket Ungdom, till Luleå Stars och nu också till Luleå Basket.

”Moa har imponerat på mig under sommaren och har visat ett moget och kontrollerat spel både offensivt och defensivt”, säger Robin Sandberg om senaste nyförvärvet.

Erlandsson, som precis börjat sista året på NIU (Nationell Idrottsutbildning), kommer ursprungligen från Sunderby Basketbollklubb och har presterat mycket bra i ungdomslaget. Hon är en duktig skytt med en intelligent spelstil och som trots sin ringa längd snittar 5,8 returer per match.

”Efter en bra säsong i division 1 med mycket ansvar känns det här helt rätt. Att sätta Moa i en miljö mellan oss och Luleå Stars som dubbellicensierad känns helt rätt och Moa kommer växa mycket under kommande år”, säger Sandberg.

David Nilsson, assisterande coach i Luleå Basket och tillika head coach i Luleå Basket ungdom har följt Moa i två år och är övertygad om att det här är ett steg i rätt riktning för henne.

”Precis som Jenny Södersten är Moa en lokal produkt som genom hårt arbete klättrat på hela stegen i Luleå fram till en dubbellicens i Luleå Basket. Att hon nu får möjlighet att komplettera sitt spel med Luleå Stars samt med träningar och matcher i Luleå Basket är ett kvitto på det hårda arbetet hon lagt ner och det är något för alla unga basketspelare i Luleå att se upp till”, säger Nilsson och fortsätter: ”För mig personligen är det extra roligt att få hänga med på resan även i år då jag redan vet hur kul det är att jobba med Moa från hennes tid i Luleå Basket Ungdom och spel i USM. Moa är den sortens spelare som alla tränare vill ha i en grupp, både baserat på hennes personlighet och hennes egenskaper som basketspelare.”

”Det ska bli väldigt roligt att få representera Luleå Basket och jag ser fram emot massa nya och spännande utmaningar kommande säsong”, säger Erlandsson.

Namn: Moa Erlandsson
Född: 2001
Position: Guard
Längd: 168cm
Land: Sverige

Statistik 18/19 divison 1: 8,7 poäng, 5,8 returer och 1,2 assist.

Moa Erlandsson
Luleå Stars