UNGDOMSTALANG KLIVER IN I TRUPPEN

2020-09-09

Sandra Hedlund kliver in i truppen inför kommande säsong. Hedlund är ytterligare en spelare som gått hela trappan från stadsdelsförening till Luleå Basket Ungdom, till Luleå Stars och nu också till Luleå Basket.

Hedlund, som precis avslutat sista året på NIU (Nationell Idrottsutbildning), kommer ursprungligen från Boden Basket. Ifjol fick hon känna på ligabasket med två korta inhopp i SBL Dam. Nu kommer hon alltså finnas med från start i truppen. Hon spelade betydligt fler minuter i Basketettan med Luleå Stars där hon var en ledande spelare med ett snitt på 12,7 poäng, 5,5 returer och 2,3 assist.

– Att i år få möjlighet att skriva kontrakt med Sveriges bästa basketlag är en dröm och mål som jag haft i dryga 10 år. Att varje dag få träna och tävla mot dom bästa kommer ge mig möjlighet att utvecklas till en bättre spelare. Jag ser extremt mycket fram emot säsongsstarten tillsammans med detta underbara lag, säger Sandra Hedlund.

Talangplatsen innebär att hon kommer att ha en dubbellicens med Luleå Basket och Luleå Stars även i år.

– Sandra var med oss lite förra året runt årsskiftet men kommer nu vara med i truppen från start. Detta kommer göra det lättare för henne att hävda sig och för oss att ta vara på hennes talang, säger Head Coach Robin Sandberg.

Sandra Hedlund