Upp till bevis

2023-03-22

Äntligen. Efter en väl godkänd grundserie, och med två av tre mål avcheckade (guld i Svenska Cupen och serieseger), har det äntligen blivit dags för slutspel i Svenska Basketligan.

När laget skiljdes åt med silvermedaljen i hand förra året var känslan att vi åstadkommit något unikt. Nej, det blev inte guld som vi verkligen ville, men det förminskar inte allt annat vi åstadkom förra säsongen. Lagsammanhållningen, kemin, viljan och glöden alla i laget delade är inte något vi tar för givet, och det var tufft att skiljas åt med det där sista målet ouppnått. Att få chansen att spela tillsammans igen – att gå för revansch – betyder allt. Det är kanske den drivkraften som gjorde vår grundserie till något alldeles extra. Det är svårt att sätta ord på stämningen kring det här laget. En grupp som helhjärtat och innerligt tror på varandra och vägen vi går på, det är magiskt. Så när vi nu äntrar slutspelet, som ju är ett “annat djur”, gör vi det med stolthet och kraft från en vinter utöver det vanliga.

“Väntan har inte varit lika lång i år men det är fortfarande fantastiskt att få gå in i slutspelet”, säger Robin Sandberg. “Vi har gjort en… ja, vad ska man säga? En “helt okej” grundserie. Eller nej, byt ut helt okej mot det bästa jag någonsin varit med om, så träffar vi nog rätt. Mark i kvartsfinal kommer bli intressant. Det är ju det laget vi förlorade mot i första omgången och också ett lag som kommer testa oss med olika försvar samt rörligt eller rörigt anfallspel.”

Det dröjde in i det sista innan de sista platserna i tabellen var cementerade, men slutligen blev det klart att det är Kinnalaget Mark Basket som vi får äran att välkomna till Luleå Energi Arena ikväll. Mark som ju stått för en del överraskande matcher, inte minst en väldigt tight match mot Södertälje, kommer sätta oss på prov. Vi vet av erfarenhet att det inte går att starta på hälarna idag, och det är dags att formtoppen infinner sig. Med det i åtanke känns det tryggt att slutspelsexperten och maskinen Allis Nyström gör en efterlängtad comeback ikväll efter ett långt skadeuppehåll. Det finns nog ingen i arenan som inte längtat efter det ögonblicket Allis äntligen får kliva ut på parketten. Bara en av anledningarna som gör kvällens match till en du inte vill missa.

Det må vara en klyscha, men det är ack så sant: bollen är rund, och i slutspelet kan vad som helst hända. 

Nu kör vi.

Kvartsfinal 1:3

Luleå Basket vs. Mark Basket
22 mars 19.00
Luleå Energi Arena

Matchvärd: Kreativgruppen

Köp biljett här Se matchen live här

Inför match