Upp till bevis

2023-03-02

Vi välkomnar det enda laget som lyckats besegra oss hittills i år – Mark Basket. Ingen har väl glömt hur vi inledde säsongen 22/23? Nej, vi trodde väl inte det. Nu är det dags för revansch.

Det var en rostig matchform och ett bristfälligt försvar som blev fallet i säsongen första match mot Mark som slutade med resultatet 81-72 till Kinnalaget. Ingen gillar att förlora, men samtidigt kanske det fanns en del fördelar med att inleda med en skrällartad förlust? Det svårt att argumentera för annat eftersom vi inte förlorat en enda match, varken i SBL eller Svenska Cupen, sen den 9 oktober förra året. Och nu har det äntligen blivit dags för returmötet mot Mark, som bara i dagarna pressade SBBK till en otroligt tight match som slutade i en sur fyra poängs-förlust för dem.

“Vi står inför två viktiga matcher som kommer vara avgörande för om vi blir seriesegrare eller inte. Mark är ett väldigt oförutsägbart lag med höga toppar och djupa dalar. Det gör att vi behöver vara redo för alla tänkbara scenarion imorgon. Deras fyra amerikanska spelare är deras bästa vapen och något vi behöver förhålla oss till och se till att begränsa deras framfart”, säger coach Sandberg.

Om vi kikar på hur Mark presterat under säsongen ser vi snabbt att Kinnalaget svarat för fyra fantastiska matcher – segrar mot oss, Alvik och Norrköping och en otroligt tight match mot Södertälje som lika gärna hade kunnat slutat med vinst för deras del. Totalt har de vunnit åtta matcher och förlorat nio och huserar inför morgondagens match på en sjätteplats i tabellen. Det kommer bli en spännande drabbning i Luleå Energi Arena imorgon – missa inte det. Uppkast 18.30.

Luleå Basket vs. Mark Basket
3 mars 18.30
Luleå Energi Arena

Köp biljett här Se matchen live här

Inför match