Uppdaterat Mark blir första prövningen efter jul

2020-01-09

En intensiv och lärorik höst ledde tillslut fram till ett välförtjänt jullov. I hela 12 dagar var Luleå Basket spritt världen över för att fira jul och nyår med nära och kära. Men från och med den andra januari var allvaret tillbaka och sedan dess har förberedelserna inför årets första match pågått.

“Nystart efter juluppehållet är alltid spännande eftersom vi inte haft så lång tid tillsammans. Vi kommer in med ny energi efter en väldigt bra avslutning på förra året och det har sett bra ut under träningarna”, säger Robin Sandberg.

Trots en bra förberedelse så finns det ett orosmoln på himlen inför morgondagens match – truppen är skadedrabbad. Med både Allis och Felicia borta samt Josefin Vesterbergs utlandskontrakt så faller ett större ansvar på resterande spelare samt att Moa Erlandsson och Sandra Hedlund för första gången följer med på bortamatch. Mark har även dom haft förändringar i truppen vilket gett dem en skjuts senaste fem matcherna. Det handlar om deras värvning av Shaylen Briana Burnett som snittar 22,6 poäng, 9,8 returer och 5,6 assist per match.

“Mark avslutade också året på ett bra sätt med tre raka vinster och vi får se upp med Shaylen Briana Burnett. En kompetent spelare som har tagit dem till en ny nivå sista 5 matcherna”, avslutar Sandberg.

Mark vs Luleå Basket
Uppkast 19.00
Kinnahallen

Se matchen live HÄR.

Matcher