Uppsala kommer på besök

2023-01-10

Äntligen dags för hemmamatch i Luleå Energi Arena och denna gång är det Uppsala som kommer på besök. Det här är returmötet lagen emellan och i första drabbningen gick vi segrande ur striden med 111-61 den 3 december förra året.

Vi mötte då ett Uppsala som precis tappat sin yttersta spetspelare Tiffany Brown som lett laget under försäsongen. Men Uppsala reste sig snabbt och tog en skalp mot Alvik Basket kort efter Browns sorti, och dessförinnan spelade man en jämn match mot Norrköping Dolphins. Faktum är att när vi kikar i tabellen har Uppsala flera jämna matcher bakom sig och coachstaben bestående av Azuka Nnamaka, Chioma Nnamaka och Bosse Eriksson lett sitt lag genom en hittills något skrällartad säsong. De huserar just nu på en femteplats i tabellen, strax under regerande mästaren Norrköping. Inför säsongen sa coach Eriksson att målet var att nå slutspel, och fortsätter de så här kan de nog bocka av det målet.

För egen del vill vi fortsätta precis som vi gjorde mot Alvik. Trots att vi matchar in en ny spelare så bibehåller vi vårt dynamiska och snabba spel. Målet på fredag är att fortsätta i högt tempo och minimera misstagen. Dessutom får vi chansen att introducera Mehryn Kraker för hemmapubliken, och det är alltid speciellt.

“Kul att få spela hemma igen, det känns som att det var länge sedan. Vi hade en fantastiskt start på 2023 i och med matchen mot Alvik. Vi vill bibehålla den känslan men fortsätta lägga pusslet och väva in fler bitar i vårt spel, både defensivt och offensivt. Uppsala har överraskat lite denna säsong, och gjort flera bra prestationer under året. Det gör den här matchen till en spännande utmaning och en viktig sådan för oss som vill toppa formen inför Svenska Cupen”, säger Robin Sandberg.

LULEÅ BASKET vs. UPPSALA BASKET
13 januari 18.30 <– OBS! Tidigare matchstart än vanligt!
Luleå Energi Arena
Matchvärd: Niemi Bil

Köp biljett här Se matchen live här

Inför match