“Vad var det jag sa.”

2021-11-04

Kvällens match gav oss precis vad vi önskade. Vi står inför ett längre uppehåll i ligan på grund av det stundande EM-kvalet och avrundar kvällen med en solid prestation i 40 minuter och vår sjunde raka vinst.

I vår laguppställning inför ikväll fattades en viktig person – Allis Nyström. Hon är en nyckelspelare för oss och innan matchen återstod det att se hur vi löste det med en så pass viktig pjäs borta. Svaret? Fanny Wadling. Fanny kliver in med besked, gör en helt fantastiskt match och noteras för 22 poäng, 8 returer och 2 assist i protokollet. Tillsammans med sina lagkamrater höll hon hemmalaget på endast 15 poäng efter halvtid.

“Vad var det jag sa”, säger Robin Sandberg som sagt från dag ett att Fanny är en spelare att räkna med.

Faktum är att vi startar matchen med långt ifrån samma övertygelse som vi visar i slutminuterna. Södertälje inleder bra och hungrigt vilket gör att de leder halvvägs in i första perioden. Samtidigt har vi problem med skyttet. Skotten vi tar är bra, de sker i rätt läge och från rätt händer. Men de sitter inte. Statistiken ljuger inte och i halvtid har vi satt två av 18 trepoängare. Att bollen inte hamnar i korgen gör inte så mycket när vi kompenserar med intensivt försvar. Vi gör precis det vi ska, vi kontrollerar tempot och har i halvtid forcerat flera turnovers från Södertälje.

Efter halvtid sitter skotten och vi skapar ett momentum där vi drar ifrån rejält. Poängen kommer nu från flera händer nu och vi kan rotera runt på samtliga spelare i laguppställningen. Dippen i intensiteten i försvar som vi sett under tidigare matcher sker inte idag. Det märks inte minst på att vi gör hela 37 poäng från turn overs ikväll. Tillsammans drar vi ifrån i sista perioden, håller hemmalaget på endast tre poäng och vinner matchen med 40-96.

“Det här var en skön vinst inför uppehållet, och vi tar med oss ytterligare en bra prestation. Med Allis borta så var det viktigt att andra steppade upp, visade framfötterna och tog ansvar. Felicia, Sofia och Fanny var tre bra exempel på detta. Det är framförallt det vi tar med oss från ikväll”, avslutar Sandberg.

Södertälje BBK – Luleå Basket 40-96
(11-19, 14-19, 12-38, 3-20)

Luleå: Fanny Wadling 22, Brooke McCarty-Williams 18, Felicia Ponturo 13, Bria Goss 10, Josefin Vesterberg 10, Ellen Nyström 9, Sofia Hägg 8, Eira Borgh 6.
Södertälje: Ellen Åström 9, Matilda Claesson 9, Edessa Noyan 9, Ida Andersson 8, Anna Dahl 3, Emilia Englund 2.