VESTERBERG FORTSÄTTER I LULEÅ BASKET

2022-06-17

Hökenfostrade Josefin Vesterberg är klar för ytterligare ett år i Luleå Basket. ”En nyckelspelare för vilket lag som helst” säger klubbdirektör Christer Sehlin. 

Vesterberg har under hela sin karriär visat hur nyttig hon är i flera olika statikkategorier, så också den gånga säsongen. Under förra säsongen snittade hon 7,9 poäng, 8,3 returer, 2,9 assist, 1,1 blockar och 1,0 steals i SBL Dam.

– Det känns otroligt roligt att det blir ytterligare en säsong med Luleå Basket och att än en gång få spela inför Sveriges bästa basketpublik. Vi är många som är revanschsugna efter förra säsongens avslut, spelare som ledare, alla runt omkring Luleå Basket och även publiken skulle jag tro. Även om det inte blev det avslutet vi hade hoppats på så vill jag ändå lyfta alla de andra viktiga och värdefulla saker vi i Luleå Basket gör och står upp för i samhället. Detta värdesätter jag väldigt högt och är en stor anledning till att jag bär varumärket med stolthet, varje dag, säger Josefin Vesterberg.

– Josefin tillför både spets och trygghet. Hon har en förmåga att göra många bra saker i flera olika moment på basketplanen vilket gör hon till en nyckelspelare för vilket lag som helst. Därför känns det extra roligt att hon nu fortsätter i Luleå Basket, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

Utöver spel i Luleå Basket var Vesterberg även med i det svenska landslaget som spelade EM-kval mot Lettland i höstas. Ett EM-kval som fortsätter denna höst och våren 2023.

– Att Josefin stannar ytterligare en säsong är jätteviktigt för oss. Vi bygger mycket av vårt defensiva spel runt henne där hon styr och ställer mer än vad många tror. Med Josefin får vi kontinuitet och kan förhoppningsvis skapa samma eller bättre förutsättningar jämfört med förra säsongen, säger Head Coach Robin Sandberg.

Josefin Vesterberg