VESTERBERG FORTSÄTTER I LULEÅ BASKET

2021-09-03

Efter en tids väntan står det nu klart att Hökenfostrade Josefin Vesterberg är klar för ytterligare ett år i Luleå Basket. ”Vi har haft en nära dialog hela tiden så jag har aldrig känt mig orolig” säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Efter att ha krönt förra säsongen med ett SM-guld med Luleå Basket blev Vesterberg uttagen till landslaget och spelade även EM-kval i 3×3 som spelades i Rumänien. Under förra säsongen snittade hon 8,9 poäng, 7,6 returer och 3,1 assist i SBL Dam.

– Jag ser verkligen framemot ytterligare en säsong med Luleå Basket. Jag tycker att vi har ett spännande och intressant lagbygge på gång, som jag tror kommer att bjuda på riktigt bra och rolig basket. Nu längtar jag bara tills säsongen drar i gång på riktigt och jag hoppas innerligt att vi kan få spela i en fullsatt Luleå Energi Arena, inför Sveriges bästa basketpublik igen, säger Josefin Vesterberg.

– Josefin tillför både spets och trygghet. Hon har en förmåga att göra många bra saker i flera olika moment på basketplanen vilket gör hon till en nyckelspelare för vilket lag som helst. Därför känns det extra roligt att hon nu fortsätter i Luleå Basket, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

– Väldigt skönt att Jossan stannar, en otrolig stabil spelare som alltid bidrar både offensivt och defensivt. Det är bra med spelare som kan bidra på många sätt, därför blir Jossan så viktig för oss. En spelare som man alltid vill ha i laget och på planen, säger Head Coach Robin Sandberg.