VESTERBERG HÅLLER VAD HON LOVAR

2020-06-17

– När hon valde att lämna oss under förra säsongen lovade hon att komma tillbaka. Nu blev det redan till i år, vilket vi är glada för, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Efter att ha startat förra säsongen i Luleå Basket med ett snitt på 7,1 poäng och 8,3 returer i SBL Dam lämnade hon för spanska ligan vid årsskiftet. Där hann hon med 8 matcher i Al-Qazeres innan ligan avslutades i förtid.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till staden och laget där mitt hjärta hör hemma. Jag har saknat allt och alla så mycket sedan dagen jag lämnade. Jag längtar otroligt mycket tills att säsongen sätter igång och att få spela inför Sveriges bästa basketpublik. Jag tror att man kommer att bjudas på en riktigt rolig basket med mycket fart och fläkt men framförallt få se spelare som kommer att spela för varandra, det vill säga äkta lagspel, säger Josefin Vesterberg.

– Josefin kommer tillföra spets till vår trupp. Hon har en förmåga att göra många bra saker i flera olika moment på basketplanen vilket gör hon till en nyckelspelare för vilket lag som helst. Därför känns det extra roligt att hon nu är tillbaka i Luleå Basket, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– En till stor nyhet för kommande säsong. Att Jossan väljer att “komma tillbaka” känns tryggt men också spännande. Vi känner Jossan vid det här laget men det många inte ser är hennes spelsinne och förmåga att ALLTID ta rätt beslut både defensivt och offensivt. Jag ser fram emot lagbygget vi är på god väg att skapa, vi har bara börjat! säger Head Coach Robin Sandberg.

 

Josefin Vesterberg